CCCXLV.Livet Är Enkelt (EP) (2014).
10 år sedan
Detta är en blogg för alla som är sugna på att blogga och har en stund över till att skriva ett litet inlägg då och då.
Isak fördömer alla som inte bloggar, öppet.
Privatliv har ändå alltid varit förkastligt.
Häng med i tiden: Dela ut.
VAD SKA MAN MED MSN TILL NÄR MAN HAR BLOGGEN?
6 kommentarer:
the ester of p-hydroxi-benzoic acid an ethanol? vad är svaret?
3. pH in food determines what kind of preservative you can use. Why is benzoic acid used in marmalade?
Är det för att benzoic acid är billigt och fungerar bäst vid det pH värde som marmelad och sånt har?
Vilket pH värde då? (2,5 - 4 ?)
Fråga 6. Ang. stycket:
1Transfer 20 ml of this solution with a pipette into a 100 ml Erlenmeyer flask and add 20 ml 2M sulfuric acid solution. (Start making the standards here) Add a knife edge of Zinc powder ~700 mg and heat the flask in a sand bath in 30 min at 95 degrees Celsius. Shake the flask now and then. Make a blank and treat it as the sample.
Let the flask cool down after this "reduction of the sorbic acid" and transfer the solution to a 100 ml volumetric flask.
"reduction of the sorbic acid"
Så man behöver inte göra det övre stycket om man bara har benzoic?
Vad mer behöver man inte göra?
På frågorna 4 och 5 står jag som ett frågetecken, någon som vet något där?
Marmelad hade typ pH 3 ,, iaf en som jag kollade upp. Och jag har också svarat att det är därför som Benzoic acid passar så bra.
angående ester of blablabla, så vet jag inte alls.
På fråga 6 skrev jag dels det som du nämnde, men också att man inte behöver blanda med sodium bicarbonate solution. Men jag är inte riktigt säker på det. Kanske, kanske inte.
jag fattar inte, det går inte att hitta maxvärdet på hur mkt benzoic acid det ska tillåtas vara i olika varor...
Sne är fråga 1. c besvärlig...
C8 H10 O3 ?
Jag har en bild i mitt häfte på para hyrdoxidbenzoic ethyl... ngt. Men jag vet ej hur den skall skrivas...
Skicka en kommentar